We brengen steeds meer tijd door in onze eethoek. Minstens drie dagdelen zijn we er te vinden. Even ontbijten ś morgen, ś middag lunchen met de kinderen en ‘s avonds bespreken we de dag nog eens door met z’n allen. Daarnaast fungeert mijn eethoek niet alleen als plek om te eten of drinken. Mijn eethoek doet ook zijn werk als kantoor, tekentafel of familie vergaderruimte. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken of je zit wel weer in de eetkamer. Het is ook voor mij een plek waar ik me gek genoeg beter kan concentreren. Zit ik op de bank met mijn laptop dan ben ik bij het minste of geringste afgeleid. Aan de eettafel heb ik opeens concentratie voor tien! Omdat ik veel tijd op deze plek doorbreng vind ik het ook belangrijk dat deze er mooi uit ziet. Hoe ik dit heb gedaan? Lees dan snel verder!

Een unieke look voor je eethoek

Je eethoek een unieke look geven is niet alleen heel erg fijn voor jezelf maar ook wanneer je gasten over de vloer hebt. Vaak is dit het middelpunt van je huis en wat maakt er meer indruk dan een stijlvolle plek om te eten. Met een paar kleine veranderingen kun je al een groot verschil maken. Het eerste woonidee begint voor mij bij de eetkamerstoel. Deze moet niet alleen voldoen aan het nodige comfort maar ook er een beetje mooi uitzien. Ik heb zelf gekozen voor dezelfde eetkamerstoelen. Op deze manier voelt de eethoek stijlvol aan en je creëert ook een rust in je eetkamer. Verder heb ik in mijn eetkamer een mooie kast staan waarin ik al mijn kookboeken en kruiden neerzet. Mijn gasten hebben gelijk het idee dat ze niet alleen stijlvol maar ook lekker te eten krijgen.

Belichting voor stijl en sfeer

De belichting van de plek waar je eet is van cruciaal belang. Het licht maakt het verschil tussen sfeerloos of sfeervol en stijlloos of trendy. Als je je de kamer verrijkt met goede belichting dan doet dit enorm veel. Het kan zelfs een hoop stijl toevoegen. Kies je voor een eyecatcher voor boven de eettafel of een industriële vloerlamp om je eetkamer af te maken. Met de belichting, eetkamerstoelen of een mooie kast kan je al enorm veel doen aan de inrichting van jouw eetkamer. Uiteraard zijn er nog duizend-en-één manieren om je eethoek invulling te geven maar dit hangt natuurlijk ook af van persoonlijke voorkeur. Hopelijk heb ik je enigszins weten te inspireren en ik zie jullie graag terug op mijn volgende blog!