Het is altijd even spannend wanneer je begint aan een nieuwe job. Dan wil je wel gelijk goed voor de dag komen, want ja, een eerste indruk maak je maar een keer. En dan wil je wel dat het een goede eerste indruk is. Dan moet je met nog al wat dingen rekening houden, maar vooral moet je wel jezelf zijn. Want dat is het belangrijkste. Je anders voor doen heeft geen zin, want dat hou je geen maanden vol. Dus laten we gewoon gelijk goed beginnen.

De juiste outfit. 

Ja voor ons vrouwen, is dit toch wel een erg belangrijk puntje. Wanneer jij je goed voelt in jouw outfit, helpt dat met je zelfvertrouwen. Je straalt dan ook gewoon meer als je je goed voelt. En dat is precies wat we willen! Maar let wel op, niet alles waar jij je goed in voelt, is geschikt voor op de werkvloer. Wanneer je gaat werken in de horeca, heb je vaak te maken met bedrijfskleding, dan hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken over je outfit. Alleen maar dat hij goed gestreken is en je het of aan hebt of mee hebt. Maar wanneer je een kantoor baan neemt, bijvoorbeeld bij een online marketing bureau, dan is het wel belangrijk dat je je geschikt kleed. Het is logisch dat je de kledingvoorschriften nog niet allemaal kent of precies weet wat wel en wat niet kan. Maar speel dan op safe. Meer kan je niet doen. Een outfit waar jij je goed in voelt, maar die wel gewoon geschikt is voor op kantoor. Dan kan je de plank ook niet mis slaan en is dat al een stapje dichter bij jouw eerste goede indruk.

Maak jezelf niet te druk.

Kijk, je bent al aangenomen, nu moet je alleen nog maar je plek zien te vinden. Blijf vooral jezelf, want daarom ben je er ook. Ze hebben je aangenomen omdat het een goed gesprek was en er een klik was. Dus je opeens anders voor doen heeft geen zin. Ja, of je moet tijdens het sollicitatie gesprek opeens getransformeerd zijn in een totaal ander persoon. Maar dat zal niet het geval zijn. Denk vooral niet te veel na, alles zal uiteindelijk natuurlijk verlopen. En een ongemakkelijke situatie? Kan gebeuren, die zal je vast en zeker vaker krijgen in jouw carrière daar. Lach erom, iedereen is zenuwachtig voor zijn eerste dag, en dat begrijpen jouw collega’s meer dan genoeg.