Over het algemeen gaan mijn blogs veel over kleding en andere ‘fashion’-gerelateerde onderwerpen. Vandaag gooi ik het roer echter om! Verandering is namelijk goed voor. Wist je bijvoorbeeld dat elke dag dezelfde route van en naar werk nemen slecht voor je geheugen is? Op een gegeven moment sla je de reis niet eens meer op in je geheugen en rijd je puur op muscle memory. Ga maar eens na: weet jij nog de rit van vanochtend? Mijn geheugen is de laatste tijd niet meer zo denderend. Ik heb een periode onder stress gestaan en dat is ook niet geheel gunstig voor je brein. Daarom probeer ik op allerlei manieren wat verandering aan te brengen in mijn dagelijks leven. Zo ben ik voor deze blog gedoken in de logistieke sector en transportbedrijven hier in de omgeving Utrecht.

Er komt veel bij kijken

Om eerlijk te zijn had ik vooraf weinig tot geen kennis van de transportwereld. Zolang de supermarkten bevoorraad zijn en ik mijn pakketjes ontvang, vind ik alles best. Toch is het best indrukwekkend om te zien hoe die logistieke processen dag in dag uit verlopen. Wanneer je een beetje een beeld krijgt van de situatie, dan zul je direct ook meer waardering krijgen voor deze sector. Dat gebeurde bij mij althans! Er komt stiekem veel kijken bij het regelen en coördineren van een transportbedrijf. Je hebt niet alleen chauffeurs en vrachtwagens nodig. Ook allerlei logistieke hulpmiddelen zijn onmisbaar in dit proces.

Tijdloze trend in Utrecht

Gedurende mijn onderzoek naar transportbedrijven in Utrecht kwam ik tot de ontdekking dat er bepaalde trends zijn binnen dit vakgebied die eigenlijk tijdloos zijn. Zo gebruikt ieder bedrijf heavy duty vouwkratten. Daarnaast struikel je bijna over de overweldigende hoeveelheid steekwagens die je tegenkomt. Uiteraard heeft ieder fatsoenlijk bedrijf ook wat rolcontainers hier en daar staan voor de vracht. Het viel mij op dat al deze logistieke hulpmiddelen door de jaren heen qua ontwerp niet veel zijn veranderd. De updates vonden voornamelijk plaats in de duurzaamheid en de stevigheid van de spullen.

Neem bijvoorbeeld die vouwkratten. Als ik aan vouwkratten denk, dan zie ik die kratjes voor me die huismoeders gebruiken voor de boodschappen en die de vaders in hun achterbak hebben staan met alle troepjes van de auto. Een vouwkrat van de logistieke sector lijkt er weliswaar op, maar is vele malen steviger. Hoe komen ze daar dan aan? Simpel! Ze bestellen alles online. In Utrecht lijkt het een opkomende trend te zijn op spullen zoals vouwkratten bij Logistiek Online te bestellen. Voor meer informatie kun je op de link klikken. Logistieke bedrijven bestellen dus net zo eenvoudig hulpmiddelen zoals jij en ik kleding online shoppen.

Al met al was het een bijzondere ervaring om meer te leren over een sector waar ik onbewust erg afhankelijk van ben!