Duurzaam en modebewust zijn. Deze twee elementen lijken steeds moeilijker samen te gaan in de huidige fast fashion industrie. Tel daar nog eens een minder gangbare maat bij op en je hebt gegarandeerd een haast onmogelijke situatie. Of toch niet? In deze blog lees je meer over een duurzaam en zeer fashion forward plussize merk.

ChrisSize

Het merk dat ik vandaag graag wil uitlichten op mijn blog InfashionUtrecht is ChrisSize. Dit merk gelooft er in dat een vrouw meer is dan alleen haar kledingmaat. Dit zie je dan ook zeker terug in de uitgebreide collectie vol met stijlvolle items. Welke op een positieve manier de nadruk leggen op de prachtige rondingen van curvy vrouwen.

Alle kledingstukken van ChrisSize worden door het merk zelf ontwikkeld. Vol passie ontwerpt eigenaresse en designer Christa de mooiste jurken, tunieken, blouses, broeken, leggings en treggings voor vrouwen met een maatje meer. Elke collectie, inclusief de speciale limited editions, is dan ook ruimschoots verkrijgbaar in de maten 42 tot en met 56. Er goed uitzien op elke gelegenheid wordt je niet onthouden, welke maat je ook draagt.

Duurzaamheid

De collecties van ChrisSize worden niet alleen door het merk zelf ontworpen. Ook de productie van de kledingstukken gebeurt in eigen beheer. Hierdoor ben je altijd verzekerd van de beste kwaliteit. De materialen worden met uiterste zorg geselecteerd. Eigenaresse Christa is er dan ook – terecht – trots op dat ze geen concessies doet op het gebied van pasvorm en kwaliteit. Hierdoor hebben alle kledingstukken een flatterend effect en zijn ze zeer gebruiksvriendelijk, doordat de stoffen nauwelijks kreukelen of krimpen. Met ChrisSize heb je dus altijd een goed fit én hoef je niet te strijken!

De kledingstukken zijn niet alleen duurzaam in de zin dat zij lang meegaan. Ook wordt elke collectie op een duurzame wijze geproduceerd. Het merk waarborgt dat de collectie onder goede werkomstandigheden wordt vervaardigd en op een veilige plek. De kwaliteit wordt regelmatig gecontroleerd door de ateliers te bezoeken. Op deze manier kan de productie waar nodig worden aangepast en bijgestuurd.

Materialen

In de webshop van ChrisSize vind je hippe jurken en trendy leggings. Deze zijn uitgevoerd in verschillende materialen. Denk hierbij aan zachte en comfortabele stoffen zoals dolce, micro fiber of crêpe – een natuurlijke Japanse soort zijde. In deze kledingstukken kun je je dus zeker comfortabel voelen, want ook deze materialen zijn op een duurzame wijze geproduceerd.

Plussize slow fashion zonder concessies te doen: daarvoor moet je dus bij ChrisSize zijn.