Op dit moment heerst in Utrecht een beetje een bepaalde interieur vibe! Wat je in de interieurwinkels en de meest moderne en hippe huizen ziet is een soort mix van industrieel met heel groen en natuurlijk. Zelf ben ik gek op alles wat van hout en van planten gemaakt is, dus vanzelfsprekend ziet mijn huis er ongeveer ook zo uit! Voor mijn huiskamer ben ik al lang op zoek naar de perfecte vloerlamp. Gek genoeg is vloerlampen uitzoeken lastiger dan gedacht! Uiteindelijk heb ik een website gevonden waar je echt heel veel keus hebt! Om helemaal in de industriële slash groene vibe te blijven heb ik een bijpassende vloerlamp uitgezocht! Hoe je je huis styled volgens de laatste Utrechtse trends en hoe je de perfecte vloerlamp uitkiest lees je in deze blog!

Hoe creëer je die Utrechtse specifieke stijl in je eigen huisje?

Om deze specifieke Utrechtse stijl in je huis te creëren zijn er een paar key-items die je moet hebben. Ten eerste planten! Hoe meer en exostischer de planten zijn, hoe beter de sfeer! Daarnaast is een donkere houten vloer een musthave. Zo’n vloer matcht namelijk het industriële (donker) met het natuurlijke (hout). Zo blend je twee verschillende stijlen moeiteloos in elkaar! Tot slot houd je het huiselijk door veel zachte verlichting toe te voegen. Heel industrieel zijn op dit moment de kale light-bulbs. Stop die in een mooie houten kap of in een metalen frame en je hebt de perfecte verlichting die eer aandoet aan de stijl, maar ook je huis nog gezellig en vriendelijk houdt!

Hoe kies je de juiste lamp uit het grote aanbod vloerlampen?

Er zijn natuurlijk ontzettend veel vloerlampen verkrijgbaar! Waarom het toch moeilijker is om een lamp te kopen dan dat het lijkt, leg ik hier uit. In huizen, en zeker als je in een grote stad woont, heb je vaak altijd ruimte tekort. Een vloerlamp neemt helaas veel ruimte in! Zeker met een lamp die nu erg in trend is: de grote, industriële voetlamp met een lompe, metalen lampenkap. Deze is erg cool, maar is ook ontzettend onhandig! Hij neemt veel ruimte in, en je loopt er snel tegen aan! Een juiste vloerlamp moet geen licht in je ogen schijnen, niet in de weg staan en wel een eyecatcher zijn in je interieur! Zulke vloerlampen vinden is dus lastiger dan gedacht!

Welke vloerlampen passen in de industriële stijl?

De vloerlampen die wel een goede keuze zijn in kleine huizen die alsnog in de stijl passen zijn lampen die of heel hoog zijn, of in een soort metalen stellage zitten. Deze eersten zijn lampen die een kleine voet en dunne paal hebben, maar dan bovenin, waar niemand er last van heeft, een industriële lampenkap hebben! Als je dat te hard vindt, kun je ook voor een rieten gevlochten lampenkap gaan of eentje die uit hout gelaserd is. Deze sluiten dan weer aan op het natuurlijke van de specifieke stijl. De metalen stellage lampen hebben vaak een coole uitstraling met kale lampjes er in! Deze zijn ook ontzettend tof voor in je interieur! Welke kant je ook opgaat, met deze tips scoor jij de perfecte vloerlamp!