Sinds een paar weken woon ik in een nieuw huis. Allemaal heel leuk en ik heb het huis gekozen om de prachtige locatie en de intieme sfeer maar het is een oud huis en er moet een hoop aan vervangen worden. Nu staan de keuken en mijn werkkamer als eerste op de planning voor een make-over maar mijn handen kriebelen om met de badkamer aan de slag te gaan. Helaas duurt dat dus nog even en ik ben bang dat het ook na de keuken en de werkkamer nog even zal duren want we hebben geen geldboom in onze nieuwe tuin staan. Maar een meisje mag dromen dus in deze blog vertel ik je over mijn absolute droombadkamer, en dat gaat verder dan de inbouwspots badkamer, en hopelijk doe je er ideeën door op voor je eigen badkamer.

Ronddobberen en badderen

Wat het hoogste op mijn lijstje staat voor de badkamer is toch wel een bad. En het liefst een losstaande badkuip op pootjes. Dat vind ik toch altijd heel leuk staan. Het geeft ook de mogelijkheid om de badkuip iets anders te plaatsen dan normaal. Nu hebben wij het geluk dat onze nieuwe badkamer redelijk ruim is en dus zou ik de kuip schuin van de muur af kunnen plaatsen. Ik heb nogal last van hooikoorts in de lentemaanden en kan daar behoorlijk ziek van worden naast het standaard gesnotter. Nu heb ik gemerkt dat een bad daar enorm bij helpt, dus het heeft ook nog een praktische functie. Ook de douche mag wel nieuwe tegels hebben. Daarnaast ben ik van plan om houten tegels voor buiten in de douche te plaatsen voor een warme uitstraling.

Opgeruimd staat netjes

Ik vind het zelf altijd heel fijn als de boel lekker opgeruimd is. Dan is het namelijk ook rustig in mijn hoofd. Vooral in een ruimte als een badkamer wil ik na een drukke dag kunnen ontspannen. Maar wanden vol kasten zijn ook geen gezicht. Daarom wil ik twee simpele open kasten waarin alle spullen opgeborgen kunnen worden op een esthetische manier. Zo dient de kast dus ook als een soort display. Dan is het alleen nog een kwestie van netjes houden.

Beetje kleur hier en een beetje kleur daar

Eerder noemde ik al de tegels in de douche. Zelf ben ik nogal fan van zeemeermintegels. Deze tegels lijken op schubben en komen in allerlei verschillende kleuren. Voor mij staat de keus vast op de blauwgroene variant. Door deze tegels in de douche en pastelkleurige handdoeken in de open kast wil ik een kleurrijke touch toevoegen aan de verder witte badkamer.