Door de jaren heen heb ik heel wat kleding verzameld. Ik moet eerlijk zeggen dat het zelfs niet meer in mijn kasten past. Omdat ik ook wel eens blogs plaats over kleding krijg ik daarnaast ook behoorlijk wat toegestuurd van merken. Ze willen dan graag dat ik iets zeg over hun kleding op mijn blog. Maar natuurlijk is niet al deze kleding mijn maat of stijl. Vandaar mijn grote verzameling. Hier moest dus eens een einde aan komen…

Closet-sale

Omdat ik kleding weggooien verschrikkelijk zonde vind, wilde ik dit graag op een andere manier doen. Ik heb alle opties overwogen; tweedehands winkel, verkopen, weggeven. Na even peinzen en ondertussen even op Instagram scrollen, kwam ik op een idee. Een bekende blogger die ik volgde, deed haar kleding weg door middel van een closet-sale. Super leuk! Je maakt andere mensen er blij mee, verdient er nog een beetje geld mee en door je evenement is het ook nog eens goede reclame. En je hebt zelf een leuke dag. Tenminste, als alles soepeltjes verloopt…

De organisatie

Ik zag bij andere bloggers wel een beetje hoe zo’n closet-sale werkt, maar toch vond ik het lastig. Gelukkig heb ik een heel leger aan vriendinnen wat ik kon optrommelen en ze kwamen allemaal braaf een middagje bij mij thuis brainstormen. Gelijk vroeg ik ze of ze ook op de closet-sale zelf konden helpen en ze vonden dat allemaal erg leuk. Ook hadden ze super veel goede ideeën! Een van mijn vriendinnen kwam bijvoorbeeld met een leuk thema en wilde wel graag de versiering regelen. Heel handig, want eigenlijk had ik zelf helemaal geen tijd voor zo’n groot evenement. Nog een andere vriendin kwam met de praktische zaken, zoals een betaalsysteem en een container huren voor alle troep. Ook zij ging gelijk aan de slag. Ik vond het echt geweldig hoe enthousiast ze waren en binnen een mum van tijd was het hele evenement geregeld.

De dag was aangebroken

Toen de dag was aangebroken schrok ik mij rot van hoeveel mensen er kwamen opdagen. Eerst vroeg ik mij af of mijn vriendinnen en ik dit wel helemaal aankonden. Wij hadden dit overigens ook nog nooit gedaan! Maar alles liep op rolletjes. Bijna alle kleding hebben we kunnen verkopen en de rest ging naar het Leger des Heils. Met heel veel dank aan mijn vriendinnen, die praktische dingen zoals een container huren gelukkig niet vergaten, was de closet-sale een mega succes! Thanks girls!