Ken je dat moment, dat huiveringwekkende moment, wanneer je net je nagels hebt gelakt en je schuurt per ongeluk met je hand langs de muur, of je broek? Waarna vervolgens je gehele manicure opnieuw kan? Ik ken dat moment maar al te goed en daarom is het volgende ook een fantastische uitkomst: gelnagellak. Ik heb ook nog eens een tip voor een boetiekje waar ik altijd alles haal: Yinger!

Gelnagels 101

Gelnagellak is een ingenieuze uitvinding die nagels lakken een stuk makkelijker maakt. Je lakt je nagels net zoals met normale nagellak, maar het drogen gaat net even anders. Je hebt namelijk een UV-lamp nodig voor gelnagels. Je zet simpelweg de lamp aan en houdt je vers gelakte nagels er een poosje onder. Na dit proces, wat ze “curen” noemen in nagellaktermen, zijn je nagels gelijk droog. Dit kan je ook meerdere keren achter elkaar doen, als je meerdere laagjes wilt. Nooit meer het risico lopen van te vroeg over je nagels wrijven of ergens achter blijven haken met je nog natte nagels, geweldig, toch?

Pros & cons

Yinger verkoopt allerlei verschillende gelnagellaksets. Er zijn startpakketjes die je een lampje en een paar potjes nagellak geven, of je kan alles los kopen. Gelnagels zijn wel een grotere investering dan de normale drogisterijnagellak. Bij Yinger heb je vanaf €62,95 een startpakket. Dat is het enige nadeel van gelnagels; ze zijn duur. Wel blijven ze ruim twee weken zitten, zijn ze niet schadelijk voor je natuurlijke nagels en is de lak een stuk minder kwetsbaar voor het dagelijks leven.

Gelnagels zijn dus best een investering en zeker iets om goed over na te denken. Maar als je regelmatig je nagels lakt en een upgrade wilt van de ‘normale’ potjes, dan is dit de logische volgende stap. Yinger heeft alles wat je maar nodig hebt om te beginnen, dus neem daar ook zeker een kijke. Lak ze!