Nederland is een prachtig mooi land dat veel te bieden heeft voor vakantiegangers. Of je nu op zoek bent naar cultuur, mooie bosrijke natuur of gewoon lekker eten en drinken, Nederland heeft het allemaal. Ook Nederlanders zelf vinden het vaak heerlijk om gewoon lekker op vakantie te gaan in eigen land. Richting de kust, of naar het mooie Zuiden, betaalbaar en toch lekker dichtbij huis.

Enkele tips

Nederland is een erg klein land waar je gemakkelijk van de ene naar de andere plaats kunt reizen. Dit betekent dat je tijdens je vakantie in Nederland veel kunt zien en doen, zonder dat je veel tijd kwijt bent aan reizen. Even weg met hemelvaart? Woon je normaal gesproken in de stad? Huur bijvoorbeeld een fiets en verken het platteland, ga naar dorpjes met de trein of huur een auto en ontdek de verborgen schatten van Nederland. Een van de meest populaire bestemmingen in Nederland is natuurlijk Amsterdam. Het is een levendige stad met een rijke geschiedenis en cultuur. Bezoek het Rijksmuseum om de beroemde schilderijen van Rembrandt en Vermeer te zien, maak een wandeling door de prachtige grachten of ga uit eten in een van de vele restaurants met heerlijk eten en drinken. Maar ben je op zoek naar natuur, dan zijn er ook tal van mogelijkheden. Ga bijvoorbeeld wandelen in de duinen van Zandvoort, fietsen in de Veluwe of geniet van de rust en stilte op de Waddeneilanden. Ook zijn er verschillende gebieden in Nederland waar je van de natuur kunt genieten, zoals de Hoge Veluwe en de Biesbosch. Als je van geschiedenis houdt, dan zijn er ook veel musea en historische bezienswaardigheden te bezoeken in Nederland. Maar er zijn ook andere steden die zeker een bezoek waard zijn, zoals Utrecht, Maastricht en Leiden. Of wat dacht je van onze prachtige kustlijn? Zoals je weet staat Nederland ook bekend om zijn kaas en bier, misschien leuk om tijdens een vakantie hier eens wat aandacht aan te besteden. Ga bijvoorbeeld naar een kaasmarkt in Alkmaar of Gouda, bezoek een brouwerij in Amsterdam of Haarlem en proef de lokale bieren. Laat zien dat je trots bent!

Short trips

Zoek je leuke uitjes in je zomervakanties Nederland? Ook in je eigen Nederland kun je een heerlijke vakantie beleven. Of je nu op zoek bent naar drukte of juist rust, alles is hier te vinden en je rijd er doorheen in hooguit drie uurtjes. Dit zorgt ervoor dat je makkelijk zo nu en dan even een kleine roadtrip kan maken in je eigen landje, en op die manier dingen ontdekt die je nooit hebt geweten!