Het kopen van een prothese bh is anders dan het aanschaffen van een gewone bh. Een prothese bh heeft namelijk meer functies dan een gewone bh, en is uiterst geschikt voor vrouwen die een borstprothese dragen na een borstoperatie. Waarop moet je letten bij het aanschaffen van een prothese bh? En zijn er verschillende soorten? Je leest het in deze blog!

Wat is een prothese bh?

Prothese bh’s worden ontwikkeld voor vrouwen die een borstamputatie of een reconstructie hebben ondergaan. Hierna is het gebruikelijk dat bh’s van voor de operatie niet meer goed passen en fijn aanvoelen. Prothese lingerie is speciaal ontwikkeld voor de vrouwen die hier last van hebben en een comfortabele oplossing zoeken. Bij een prothese bh wordt gebruik gemaakt van een speciaal zakje, hierin wordt de borstprothese geplaatst. Dankzij dit zakje verschuift de prothese niet en blijft deze goed op zijn plaats. Hierdoor gaat deze bh veel irritatie tegen wat kan voorkomen bij een reguliere bh.

Kenmerken van een prothese bh

Prothese lingerie is speciaal ontwikkeld voor vrouwen die een borstoperatie hebben ondergaan. De bh heeft daarom ook speciale kenmerken:

  • De cup van een prothese bh is zo gevormd dat deze naadloos om de prothese sluit en eventuele littekens ten gevolge van de borstoperatie verbergt
  • De bh is zo ontworpen dat de bandjes dichter bij elkaar zitten, waardoor deze een stevigere ondersteuning bieden
  • Bij een prothese bh is het middenstuk hoger dan bij een reguliere bh. Dit is om de bh extra goed te laten aansluiten op de borstprothese en om de eventuele littekens te verbergen.
  • Ook zijn de zijpanden bij de bh breder zodat de bh steviger is dan een reguliere bh

De bh’s zijn dus zo ontworpen dat ze extra stevig en comfortabel zijn, en dat vrouwen die een prothese dragen zich geen zorgen hoeven te maken over de stabiliteit van de bh, of het tonen van eventuele littekens.

Verschillende soorten

Prothese mode is heel uitgebreid en er zijn voor veel situaties hele passende bh’s te vinden. Er zijn prothese bh’s voor dagelijks gebruik, en daarin kun je kiezen uit twee verschillende soorten. Bh’s met beugel, en bh’s zonder beugel. Over bh’s zonder beugel zijn de meningen nog verschild, sommige artsen zijn namelijk van mening dat bh’s zonder beugel een nadelig effect kunnen hebben op het herstelproces van het littekenweefsel. Er wordt echter wel rekening hiermee gehouden bij het ontwikkelen van de bh’s, deze zijn namelijk allemaal voorzien van een erg zachte beugel.