Heb jij een date op de planning staan en wil je indruk maken? De eerste stap om dit te bereiken is het vinden van de juiste outfit. Een goede eerste indruk begint vaak bij de looks en dus ook welke kleding je aan hebt. Ben je van nature niet zo modieus? Maak je geen zorgen. In deze blog geef ik per soort date tips over hoe je een goede outfit kan samenstellen.

De sportieve date

Hebben jij en je date iets sportiefs gepland? Zoals bijvoorbeeld schaatsen, skiën of zwemmen? Dit soort dates is een vrij lastige categorie. Je wilt natuurlijk comfortabele kleding aan hebben waarin je kunt sporten. Aan de andere kant wil je er ook niet uitzien alsof je net uit je bed bent gerold en geen moeite hebt gedaan. Denk daarom goed na over wat je aandoet. Als je voor een losse joggingbroek gaat, zorg dan dat je hierbij geen grote trui aantrekt. Anders wordt het namelijk wel een hele zondagse outfit. Trek bijvoorbeeld wel een strak shirt met lange mouwen aan. Dit is comfortabel, maar staat niet te nonchalant en relaxt.

De fancy date

Gaan jullie naar een duur restaurant of een chique evenement zoals een première? Zorg dat je je kleedt naar de activiteit. Ook kun je bijvoorbeeld met je date afstemmen hoe netjes jullie gekleed gaan. Trekt je date een lange jurk aan? Zorg dan zelf voor een net pak of mooie smoking. Heb je dit niet in huis? Dan kun je dit ook gewoon voor een avondje huren. Een smoking huren is veel goedkoper dan kopen, dus dit is een goede optie als je niet vaak dit soort chique evenementen hebt. Trekt je date iets meer casuals aan zoals een kort jurkje? Dan kun je het zelf gewoon laten bij een overhemd en jasje.

De casual date

Op de meeste dates zul je natuurlijk niet in een michelin restaurant zitten, bungeejumpen of iets anders geks doen. De meeste dates zullen veel meer alledaags zijn. Op deze afspraakjes kun je dan ook gewoon aan doen wat je normaal zou dragen. Natuurlijk wil je er wel extra leuk uitzien voor die speciale persoon. Toch kun is het het best om het zo dicht mogelijk bij (de beste versie van) jezelf te houden. Draag vooral iets waar in jij je comfortabel en zelfverzekerd voelt. Heb je bijvoorbeeld een mooie lievelingstrui die ook nog eens lekker zit? Trek dan deze aan. Als je je goed voelt in wat je draagt en zelfverzekerdheid uitstraalt, zal je date je al snel veel aantrekkelijker vinden.