In Fashion Utrecht

Waarom Praag de bestemming van jouw volgende citytrip moet zijn

Praag is een prachtige stad, misschien is het wel de meest indrukwekkende stad van Europa. Niet alleen is er een bruisend nachtleven en zijn de mensen erg vriendelijk, ook zie je overal waar je gaat prachtige architectuur. In dit blog lees je over de mooiste dingen die Praag te bieden heeft en waarom dit de eerstvolgende Europese stad moet zijn die jij bezoekt! 

Heerlijk en betaalbaar eten en drinken

In de mooie hoofdstad van Tsjechië kun je niet alleen heerlijk dineren, het is er ook nog eens spotgoedkoop! In de restaurants en cafeetjes is de sfeer erg gemoedelijk. Houd je van een goede hamburger? Ga dan eens naar Zapomenuty Cas. Hier eet je de lekkerste hamburger van de stad en mogelijk zelfs de lekkerste hamburger die je ooit zult proeven! Je moet er wel een stukje voor het centrum uit, maar het heerlijke eten zal het meer dan waard zijn. 

(Kerst)sfeer proeven op het oude stadsplein

Op het oude stadsplein van Praag vind je tal van bezienswaardigheden van de stad bij elkaar. Het plein an sich is al zeer indrukwekkend vanwege de indrukwekkende gebouwen die het plein omringen. Rond de feestdagen is het plein volledig gehuld in de kerstsfeer en vind je er een grote kerstboom, een leuke kerstmarkt met kraampjes met hapjes, drankjes en vuurkorven. De sfeer wordt compleet door de lokale muzikanten die op het plein hun kunsten vertonen. Het maken van een stedentrip Praag in de kerstperiode is dan ook een absolute aanrader! 

De Karelsbrug 

Ga je op stedentrip Praag? Dan is het bezoeken van de beroemde Karelsbrug een absolute must. Vroeger was deze brug de belangrijkste verbinding tussen de burcht van Praag en de oude stad. De Karelsbrug heette vroeger de Stenenbrug en bevat wel dertig verschillende mooie beelden. De brug is meer dan vijfhonderd meter lang en een kleine tien meter breed. Bij een wandeling over deze brug kom je tal van leuke kraampjes tegen, maar ook spelen er kleine bandjes en zie je schilders werken. Op de brug mogen alleen maar voetgangers komen, dus je wordt niet gestoord door langsrazende auto’s of ongeduldige fietsers. 

De Sin-Vithuskathedraal in de Praagse Burcht

De Sint-Vituskathedraal is prachtig, maar ook de rest van de burcht is het bezoeken waard. Koop dan ook een combinatieticket wat je toegang verschaft tot deze imposante kathedraal, het Gouden Straatje en de verschillende musea in de burcht. In de burcht zie je de mooiste gebouwen. Ook heb je vanaf de burcht een mooi uitzicht over deze bijzondere stad.

Mobiele versie afsluiten