In Fashion Utrecht

Parka heren: bereid je voor op de herfst en winter

Parka heren

Er komt blijkbaar weer een mini hittegolf aan. Deze zondag schijnt de temperatuur weer te gaan stijgen naar 25 graden. Het is wel lekker om nog even wat zomer te voelen, maar de kans is groot dat het daarna afgelopen is met het mooie weer. Dan komt de herfst eraan. De herfst is nooit een vriendelijk seizoen, met veel wind en regen. Mannen zien dat altijd nog vrij rooskleurig in, dat ze zich hier niet op hoeven te kleden, dat het allemaal wel goed komt. Bedenk hoe een parka heren kan helpen om deze ruwe tijden door te staan. En ook de winter. Want wat een parka heren brengt is een stoer kledingstuk die toch weer en wind buiten houdt. Een basic voor ieders kledingkast.

Verschillende kleuren parka heren

Voor mannen komt de parka veelal in rustigere en aardse kleuren. Denk aan groen, beige, zwart, donkerblauw, en alle kleuren daar tussenin. Het is belangrijk dat de parka heren er stoer doet uitzien. De kleur legergroen is vaak een populaire kleur bij de mannen. Je beschermt jezelf tegen de weersomstandigheden, maar toch zie je er goed uit. Het beste van beide werelden. Ook is het tegenwoordig prima in de mode om een bontkraag op je parka heren te hebben.

De weersomstandigheden

Het lijkt nu allemaal nog wel mee te vallen, maar het lelijke weer zit er aan te komen. Eerst gaat het heel hard waaien en regenen, iets wat het de afgelopen week al een beetje gedaan heeft. Er kan echter ook hagel komen. In het koudste deel van de winter zien we vaak ook een stukje sneeuw. Wat de parka heren meegeeft, is bescherming tegen al deze weersomstandigheden. Een goede parka zorgt er ook voor dat je het niet té warm hebt als het weer dan toch meevalt.

Luxe parka heren

Parka’s kunnen in allerlei uitvoeringen uitgebracht worden, en door allerlei merken. Belangrijk is dat een parka van goede kwaliteit moet zijn om echt het weer tegen te houden. Je kunt dus eigenlijk het beste voor een parka heren gaan die wat luxer is. Veel heren parka’s zijn van minder goede kwaliteit, dit verschil kun je vaak met het blote oog al zien. De verschillen zitten hem niet alleen in design details, maar ook in draagcomfort en kwaliteit van het materiaal. Het advies is dus om altijd een parka heren uit te kiezen die van een tof modemerk is. Denk aan Airforce of Woolrich bijvoorbeeld. Er zijn echter ook andere designers die mooie parka jassen ontwerpen, zoals Paul Smith.

Mobiele versie afsluiten