In Fashion Utrecht

Een dag met veel pech

Af en toe gaan er dingen mis in het leven. Soms heb je een slechte dag, soms word kom je te laat voor je werk en soms word je aangereden waardoor je whiplash oploopt. Dit laatste zal misschien niet iedereen elke dag overkomen, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Dit spreekwoord bleek waar te zijn want op een dag overkwam het mij. In dit blog vertel ik wat er op die dag is gebeurd, hoe dit allemaal tot stand is gekomen en wat mijn vervolgstappen waren in dit verhaal.

Het ongeluk

Het was een mooi zomers dagje ondanks dat het eigenlijk nog lente was. Op een van de eerste mooie dagen van het jaar besloot ik om eens lekker actief te zijn. Vroeger was ik altijd een enorme fan van wielrennen, alleen door de jaren heen ben ik hier door het drukke leven niet meer aan toe gekomen. Je kent het wel, huisje, boompje beestje en daar hoort natuurlijk een drukke baan bij. Maar goed sinds de corona uitbraak had ik eigenlijk geen excuus meer. Ik besloot om mijn racefiets met twee lege banden eens uit de schuur te halen en een ritje te gaan maken. Eerst even de banden oppompen. Zo gezegd, zo gedaan en voor je het weet zat ik op mijn racefiets op een stuk buiten de bebouwde kom waar je met flinke vaart kan fietsen ondanks dat mijn conditie vreselijk was. Op een gegeven moment kwam bij ik bij een bocht en plots zag ik een scooter aankomen rijden. De scooter reedt zo hard dat het onvermijdelijk was om een botsing te voorkomen. Met volle vaart klapte ik op de scooter. Ik belandde hard in de berm en de vrouw kwam ook ten val. Geschrokken vroegen we of het goed ging met elkaar en hebben we gegevens uitgewisseld. Op dat moment had ik erg veel last van me nek, maar dat leek me niet vreemd na zo’n ongeluk.

Langs de dokter

Een aantal weken later ben ik vanwege aanhoudende nekpijn maar even langs de huisarts gegaan. Die heeft me doorgestuurd naar de fysiotherapeut en daar kreeg ik te horen dat ik een whiplash had en dat ik wellicht in aanmerking kwam voor een letselschadevergoeding. Ik heb besloten naar een letselschade advocaat Utrecht te gaan en deze persoon heeft mij ondersteund op juridisch gebied. Helaas loopt het proces nog maar volgens mijn advocaat heb ik een goede kans op een schadevergoeding. Ik heb er dus een goed gevoel over. Duimen maar dat het goed komt!

Mobiele versie afsluiten